Zaregistrovaný od: 03. 02. 2013 Príspevky: 40 Bydlisko: Nové Zámky
Zaslal: 21 04, 2013, 19:07 Predmet: Terchová 2013
Zdravím Vás!
Toto leto sa chystám prvýkrát na kurz pre organistov v Terchovej. Mal by som pár otázok:
-Ten kto na ňom už bol, pomohlo Vám to? V akej miere?
- Ako to tam prebiehalo?
-Som takpovediac začiatočník v hre na organe (od novembra 2012) ale už pravidelne hrávam aspoň kúsok omše. Asi tak 1/3 JKS ovládam, hra z listu -žiadna sláva. Preto chcem vedieť, či si mám dať zameranie na 1. Základy organovej hry pre začiatočníkov alebo 2. Liturgická hra (JKS, LS) ?
-A ešte to hlasové zadelenie (soprán, alt, tenor, bas) – nikdy som sa nezaujímal o spev, totiž ja neviem dobre spievať. A preto nepoznám rozdiely medzi týmito hlasmi. Prosím nejako mi to vysvetlite.
Bas- nízky mužský hlas, napríklad Kuko, alebo ten týpek z Kabatu
http://www.youtube.com/watch?v=ox_0IjhGZHk _________________ "I'm back and don't feat neither death nor pain"
Bol som na tomto kurze, i ked si začiatočník rozhodne tam choď. Uvidíš, že ti to dá veľa. Boli tam také "šajby" ako D. Postranecký a iní, ktorí sa každému osobitne venovali.
Vrelo odporúčam ísť na kurz, ja som ho absolvoval v r. 2006, ohľadne zadelenia nemusíš mať obavy, skúsený pedagógovia ktorí budú viesť kurz ťa usmernia.
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre