Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
mSafo zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 17. 08. 2010 Príspevky: 78 Bydlisko: Nové Zámky
|
Zaslal: 17 08, 2010, 23:57 Predmet: Prstene, kedy a či nosíte ? |
|
|
Dobry den som tu novy takze v skratke. Niesom organista iba sa ucim pomalicky. Ale mam takuto otazocku ci vy ako organisti nosite prsene ak nosite obrucku tak to je v poriadku aale mam na mysli take prstene napr. z chirurgickej ocele to bol priklad. Mne sa totiž prstene velmi pacia a neviem sa rozhodnut ci nosit alebo nie. Aj ked bez prstenenov sa mi hra lepsie. Ale neviem budem rad ak mi poradite :
Vopred dakujem ....! [/quote] |
|
Návrat hore |
|
ReneHumaj zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 06. 01. 2010 Príspevky: 292 Bydlisko: Nitrica
|
Zaslal: 18 08, 2010, 7:05 Predmet: Re: Prstene, kedy a či nosíte ? |
|
|
mSafo napísal: | Dobry den som tu novy takze v skratke. Niesom organista iba sa ucim pomalicky. Ale mam takuto otazocku ci vy ako organisti nosite prsene ak nosite obrucku tak to je v poriadku aale mam na mysli take prstene napr. z chirurgickej ocele to bol priklad. Mne sa totiž prstene velmi pacia a neviem sa rozhodnut ci nosit alebo nie. Aj ked bez prstenenov sa mi hra lepsie. Ale neviem budem rad ak mi poradite :
Vopred dakujem ....! | [/quote]
Ja prstene nenosím, ale môžeš ich nosiť, keď sa ti páčia, no keď sa ti hrá bez nich lepšie, tak hraj bez nich. |
|
Návrat hore |
|
Trnovský mág zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 31. 01. 2010 Príspevky: 128 Bydlisko: Lendak
|
Zaslal: 18 08, 2010, 12:58 Predmet: |
|
|
Ja síce prstene nenosím, ale vždy mám hodinku na ruke, ale pred hraním si ju dám dole - to preto , lebo sa mi zdá vtedy ruka voľnejšia.
PS:Veľa chuti a zdaru do učenia sa hry na organe ,ktorá je na oslavu Boha.
To len tak na okraj , ked si tu nový.
S pozdravom: _________________ 21r,učiaci sa hru na organe /organista
farnosť Obetovania Pána= S V
farnosť Cyrila a Metoda= T ž |
|
Návrat hore |
|
JakubFazik zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 22. 06. 2008 Príspevky: 180 Bydlisko: Petržalka - Háje
|
Zaslal: 18 08, 2010, 13:27 Predmet: |
|
|
Ja si myslim, ze ak niekoho (kto nosi prsten stale) neobmedzuje pri inych cinnostiach, preco by ho mal obmedzovat pri hrani ?
Ved taky clovek musi byt naneho tak navyknuty, ze ho uz ani neciti na sebe..
(prsten momentalne nenosievam, takze ide len o hypotezu) _________________ |
|
Návrat hore |
|
matus zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 05. 01. 2007 Príspevky: 267 Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom
|
Zaslal: 18 08, 2010, 17:34 Predmet: |
|
|
Ja pridám prax, nosím obrúčku a nezavadzia vôbec. Neviem ake by to bolo ale s pečatným prstenom |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 18 08, 2010, 17:41 Predmet: |
|
|
No neviem ale zdá sa mi neprakticke davat si ich pred kazdym hranim dole doma na klaviri hravam velmi vela a davat si ich stale dole mi velmi ,,nevonia"
Iba pododknem ze nas organista nosi aj hodinky aj 2 prstene na kazdej ruke 1 .
A nevyzera ze by mu to neako velmi prekazalo.
Podla mojho nazoru je to vec zvyku :
No v kazdom pripade vam dakujem za vase prispevky a pisete dalej |
|
Návrat hore |
|
JakubFazik zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 22. 06. 2008 Príspevky: 180 Bydlisko: Petržalka - Háje
|
Zaslal: 18 08, 2010, 22:13 Predmet: |
|
|
Ak uz mas prsten na ruke a chces ho dat dole, tak nikdy to nerob za organom - mohlo by sa stat, ze Ti spadne do pedalnice a mohol by to byt problem ho "vylovit" odtial Uz aj to sa udajne stalo _________________ |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 18 08, 2010, 23:25 Predmet: |
|
|
JakubFazik napísal: | Ak uz mas prsten na ruke a chces ho dat dole, tak nikdy to nerob za organom - mohlo by sa stat, ze Ti spadne do pedalnice a mohol by to byt problem ho "vylovit" odtial Uz aj to sa udajne stalo |
Ano aj ja som uz o tom pocul ale ja zatial hra iba doma na klaviri v kostole na organe som hral ked som tam bol len ja a farar. Ale mi zme mali v pedalnici popadane este stare Slovenke Koruny a vylovil som ich pocas toho ked sa na omsi klaci a kedze ja sedavam vedla organistu tak klacim tak ze som opraty o javicu pri organe. A tak som to vylovil ked uz klacim . |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 19 08, 2010, 7:07 Predmet: |
|
|
mSafo napísal: | JakubFazik napísal: | Ak uz mas prsten na ruke a chces ho dat dole, tak nikdy to nerob za organom - mohlo by sa stat, ze Ti spadne do pedalnice a mohol by to byt problem ho "vylovit" odtial Uz aj to sa udajne stalo |
Ano aj ja som uz o tom pocul ale ja zatial hra iba doma na klaviri v kostole na organe som hral ked som tam bol len ja a farar. Ale mi zme mali v pedalnici popadane este stare Slovenke Koruny a vylovil som ich pocas toho ked sa na omsi klaci a kedze ja sedavam vedla organistu tak klacim tak ze som opraty o javicu pri organe. A tak som to vylovil ked uz klacim . |
Veď v pedalnici nemusíš loviť padnuté veci. Stačí ju odsunúť na bok a padnuté veci pozbierať a aj pozametať smeti. Ja tiež, keď sa upratuje kostol odsuniem pedalnicu, aby tam mohli pozametať. |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 19 08, 2010, 13:36 Predmet: |
|
|
Rene napísal: | mSafo napísal: | JakubFazik napísal: | Ak uz mas prsten na ruke a chces ho dat dole, tak nikdy to nerob za organom - mohlo by sa stat, ze Ti spadne do pedalnice a mohol by to byt problem ho "vylovit" odtial Uz aj to sa udajne stalo |
Veď v pedalnici nemusíš loviť padnuté veci. Stačí ju odsunúť na bok a padnuté veci pozbierať a aj pozametať smeti. Ja tiež, keď sa upratuje kostol odsuniem pedalnicu, aby tam mohli pozametať. |
Ako sa da odsunut pedalnica ved tam musi byt nejako pripevnena aby vôbec hrala nie ? |
|
Návrat hore |
|
MartinPivka zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 02. 01. 2009 Príspevky: 390 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: 19 08, 2010, 14:08 Predmet: |
|
|
pedalica je vacsinou len zasunuta pod hraci stol...da sa vytiahnut... _________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
Čo pokladali za posvätné generácie pred nami, ostáva posvätné a významné aj pre nás a toto nemožno len tak z ničoho nič navždy zabudnúť alebo sa stať škodlivým... |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 19 08, 2010, 14:11 Predmet: |
|
|
SIMPLiCITY napísal: | pedalica je vacsinou len zasunuta pod hraci stol...da sa vytiahnut... |
Presne tak. |
|
Návrat hore |
|
stefek zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 29. 05. 2008 Príspevky: 185 Bydlisko: Nová Ľubovňa
|
Zaslal: 19 08, 2010, 14:28 Predmet: |
|
|
V prvom rade vela stastia, a trpezlivosti, a v druhom ja tieznosim prsten-ruzencek, aj hodinku, zatial mi nezavadziala, a neskusal so si ju dat dole, mne nevadi _________________ organista v Novej Ľubovni(sčasti v Levoči) |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 19 08, 2010, 14:51 Predmet: |
|
|
Rene napísal: | SIMPLiCITY napísal: | pedalica je vacsinou len zasunuta pod hraci stol...da sa vytiahnut... |
Presne tak. |
No dobre ale ako potom hra ...?
Mi mame pneumatiku u nas a este som nevidel aby bola odsunuta.
Nie je potom problem ju dat presne na to iste miesto aby organista hral bez chyb ....? |
|
Návrat hore |
|
MartinPivka zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 02. 01. 2009 Príspevky: 390 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: 19 08, 2010, 16:40 Predmet: |
|
|
je to podobna konstrukcia ako klaviatura...su tam take male packy ktore sa stlacaju ked zatlacis na pedal...vid prilozeny obrazok...
_________________ Martin Pivka, organista v Považskej Bystrici
----------
Čo pokladali za posvätné generácie pred nami, ostáva posvätné a významné aj pre nás a toto nemožno len tak z ničoho nič navždy zabudnúť alebo sa stať škodlivým... |
|
Návrat hore |
|
|