Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
JanaHadryova zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 14. 04. 2008 Príspevky: 83 Bydlisko: Košice - Šaca
|
Zaslal: 06 04, 2010, 20:51 Predmet: Sp. Kapitula - Zeleny stvrtok |
|
|
Zdravim, kolegovia. Nebol niekto z vas nahodou vo stvrtok na omsi svatenia olejov v Sp. Kapitule? Ake ste mali dojmy? Ja som bola unesena. Organistovi sklanam poklonu. Tie predohry, dohry, preludia... Premakane. Niekedy (casto) mi padla sanka. V dobrom . Keby som cvicila sto rokov, tak takto hrat nebudem . A dozvedela som sa, ze hral isty Marek Jamrich. _________________ sr. Terézia Jana Hadryová, SMVS |
|
Návrat hore |
|
ludmilag zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 24. 11. 2009 Príspevky: 34 Bydlisko: Lipt. Lúžna
|
Zaslal: 06 04, 2010, 21:07 Predmet: |
|
|
teba to tak dojalo a zanechalo "odkaz" ze si musela zalozit az temu... teda pohode...ja som tam sice nebola ale velmi zivo si to vjem predstavit..
je super ze mame takych organistov, no nie ? ? teda LEN TAK DALEJ !! |
|
Návrat hore |
|
mascot zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 24. 01. 2007 Príspevky: 20
|
Zaslal: 06 04, 2010, 22:45 Predmet: |
|
|
Áno, Marek Jamrich je dobrý hráč na organe, ale aj bohoslovec. |
|
Návrat hore |
|
stefek zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 29. 05. 2008 Príspevky: 185 Bydlisko: Nová Ľubovňa
|
Zaslal: 07 04, 2010, 13:39 Predmet: |
|
|
Bohoslovci su dobry organisti(ak vedia hrat), aj niektori knazi _________________ organista v Novej Ľubovni(sčasti v Levoči) |
|
Návrat hore |
|
zuzu88 zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 21. 02. 2008 Príspevky: 39 Bydlisko: Sihelné
|
Zaslal: 07 04, 2010, 20:25 Predmet: |
|
|
stefek napísal: | Bohoslovci su dobry organisti(ak vedia hrat), aj niektori knazi |
súhlasím, mňa kňaz učil hrať a ešte niekoľkých takých poznám |
|
Návrat hore |
|
dankajakubcova zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 10. 02. 2007 Príspevky: 107 Bydlisko: Pohorelá
|
Zaslal: 08 04, 2010, 6:25 Predmet: |
|
|
Je to ideálne spojenie - kňaz, ktorý sa vyzná v hudbe.
Alebo aspoň kňaz, ktorý sa zaujíma o hudbu a má záujem o to, ako to bude počas sv. omše vyzerať aj po hudobnej stránke.
Keby takýchto kňazov bolo viac, bolo by to cítiť aj v našich kostoloch po celom Slovensku. |
|
Návrat hore |
|
ludmilag zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 24. 11. 2009 Príspevky: 34 Bydlisko: Lipt. Lúžna
|
Zaslal: 08 04, 2010, 21:19 Predmet: |
|
|
no stymto celkom suhlasim, aby sa starali o tu hudobnu stranku sv.omse, hoci spievat budu do aleluuuje....ale noty nepozna ani jeden...teda tych co poznam ja a to je veelmi malo no si predstavte ze dop kazdej hry by nam gybicovali...preto ze su aj hudobne vzdelaní..hmm to BY BOLO ! ale myslim ze by to nezaskodilo..co poviete ? |
|
Návrat hore |
|
Chamades zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 11. 08. 2009 Príspevky: 403 Bydlisko: Žilina/Rossenberg
|
Zaslal: 09 04, 2010, 16:44 Predmet: |
|
|
Na konci omše som hral Tocatta BWV 538....
Musim vystaviť trochu kritiky na adresu organistu...uvodná improvizácia---dobrá????????velmi
Ale prelúdiá cez prímanie....nemaLO TO S UTRPENíM KRISTA NIc spoločné...cítil som sa ako na Vianoce na polnočnej....tu to stratilo na urovni....bol som tam cez omšu na chore tak obdaleč a pasívne som sledoval inač dobre len podotýkam organistovi,že vianoce a pôst akosi spolu ruka v ruke nejdú...
Dakujem za pochopenie....PAVOL VALAsek-kONZERVA zILINA |
|
Návrat hore |
|
stefek zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 29. 05. 2008 Príspevky: 185 Bydlisko: Nová Ľubovňa
|
Zaslal: 09 04, 2010, 16:46 Predmet: |
|
|
[quote="ludmilag"]no stymto celkom suhlasim, aby sa starali o tu hudobnu stranku sv.omse, hoci spievat budu do aleluuuje....
mat tak tvojich knazov, nasi... ti nezaspievaju, aj ked sviatok. Napriek tomu, ze obaja spievat vedia! _________________ organista v Novej Ľubovni(sčasti v Levoči) |
|
Návrat hore |
|
|