Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
FilipJankovič zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 31. 05. 2010 Príspevky: 30 Bydlisko: Trnava/Špačince
|
|
Návrat hore |
|
Chamades zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 11. 08. 2009 Príspevky: 403 Bydlisko: Žilina/Rossenberg
|
Zaslal: 04 01, 2011, 22:41 Predmet: |
|
|
Super organ,super improvizácie.....úvod som čakal viac francúzsky-napr.Latrry v notre dame......ešte jedna poznámka....organ potrebuje hlbky a grundt....len pri takom počte registrov mi v pléne chýbajú výšky,citelné aj v stredných polohách |
|
Návrat hore |
|
MartinBako administrátor portálu
Zaregistrovaný od: 23. 08. 2006 Príspevky: 216 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: 05 01, 2011, 13:34 Predmet: |
|
|
Ale pán kolega, čo ja to za rozum posudzovať zvukové spektrum organa podľa nie zrovna najlepšieho (priam až odfláknutého) prenosového snímania. |
|
Návrat hore |
|
JozefTimulak zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 28. 01. 2007 Príspevky: 810 Bydlisko: Čaňa
|
Zaslal: 05 01, 2011, 16:12 Predmet: |
|
|
Ďakujeme za cenný názor kolegu Chamadesa - výšky citelné aj v stredných polohách .
Naozaj je ale škoda ozvučenia, zvuk je akoby pustený z platne starej 20 rokov. Zbor spieva nepresne, nečisto, akýsi pán sa tam až príliš rozkrikuje a naťahuje posledné slabiky. Je to na podobnej úrovni ako omša z Trnavy na TA3. Niektoré časti vzorné, iné akoby zo zapadnutej dediny. _________________ Jozef Timuľák |
|
Návrat hore |
|
FilipBaltes zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 01. 02. 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Sokoľany
|
Zaslal: 05 01, 2011, 16:42 Predmet: |
|
|
Aj mne tam chýbali zvyčajné "bratislavsko-trnavsko-šaštínske tety sopranistky" , ktoré spievali v predchádzajúcich prenosoch. Prenosy z Dómu sv. Martina sú vždy na veľmi vysokej úrovni, ale v posledných dvoch (táto sv. omša a omša za obete streľby v DnV) mi vadila neresnosť zboru. |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 05 01, 2011, 16:45 Predmet: |
|
|
Prosim vas o ctené prepacenie pan Bako-odpustte za opovazenie...bol som pri tom organe....je to inač vynikajuci organ....na lepšej traktúre som nehral....fakt!
Ste štastný človek že ste pri takom nástroji....len chýbal mi tam v pléne ten"vysoký zvuk....." Hovorím len svoj názor....ak vás to všetkých ctených kolegov urazilo...prosim o ponížené prepáčenie....A prajem všetkým krásny-hudobný rok 2011 |
|
Návrat hore |
|
MarianFedor zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 15. 04. 2008 Príspevky: 426 Bydlisko: 48°46.16 22°5.1
|
Zaslal: 05 01, 2011, 20:01 Predmet: |
|
|
Aspon ze aspon jediny organ na slovensku je dobry pre virtuoza p Chamadesa _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/ |
|
Návrat hore |
|
FilipBaltes zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 01. 02. 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Sokoľany
|
Zaslal: 05 01, 2011, 23:41 Predmet: |
|
|
Ešte som zabudol napísať, že sa mi páčilo, ako oranista aj žalmista "vykorčuľovali" z chyby v žalme. A na prenose v STV bolo vidieť, že žalmista nevrhol žiaden vystrašený pohľad, dokonca ani nezmenil farbu, takže bežný smrteľník si len veľmi ťažko mohol všimnúť túto improvizovanú časť žalmu.
A ešte jedna pripomienka. Nepochopil som celkom transponovanie pápežskej hymny do C-dur. Pochopil by som to možno v tom prípade, keby za tým nenasledovala pieseň Bože čos´ ráčil v origináli aj s extrémnym f2. Bežní smrteľníci síce nezistia a ani nevedia čo je to transponovanie, ale pieseň vyznie slávnostnejšie v D-dur. V C-dur mi príde taká obyčajná, ničím výnimočná..ale to je len môj názor samozrejme. |
|
Návrat hore |
|
MarianFedor zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 15. 04. 2008 Príspevky: 426 Bydlisko: 48°46.16 22°5.1
|
Zaslal: 06 01, 2011, 16:55 Predmet: |
|
|
Hej organista perfektne zahral pozadu zalmistu, keby tam hral to co mal tak by to bolo dost zle. Zdalo sa mi trocha rychle tempo na glorii lebo aj zbor ttam boldost roztrateny a nestihali niktory dychat,l nie to este ludia. Na Otce nas obcas som obcas zacul nejaky divny jazzovy ci cigansky akord, do harmonie sa moc nerozumiem ale nejak mi to tam nerezalo... _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/ |
|
Návrat hore |
|
|
Zaslal: 08 01, 2011, 9:21 Predmet: |
|
|
Kolega možno až príliš klasicky vnímate harmoniu....liturgické piesne nemusia byť len TSDT a občas 3. a 6. možu tam byť akékoľvek najkrajšie sú v otčenáši aj durovoveľké septakordy....myslím si že Bako vie čo robí... |
|
Návrat hore |
|
Fero zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 19. 10. 2006 Príspevky: 1110 Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: 08 01, 2011, 11:53 Predmet: |
|
|
mbako napísal: | Ale pán kolega, čo ja to za rozum posudzovať zvukové spektrum organa podľa nie zrovna najlepšieho (priam až odfláknutého) prenosového snímania. |
V priamom prenose STV som zachytil koniec prijímania a znelo to veľkolepo. Ale toto, čo je v archíve lumenu, to sa naozaj ťažko počúva. Basy dunia, stredy a výšky nič moc a do toho ohromný praskot. Škoda, lebo takto sa zničila práca desiatok ľudí. _________________ František Marcin |
|
Návrat hore |
|
MartinPalko zaregistrovaný užívateľ
Zaregistrovaný od: 26. 03. 2006 Príspevky: 3 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: 09 01, 2011, 22:13 Predmet: |
|
|
Oceňujem využitie novej tvorby. Najmä "Zdravas' svätá Matka" na introit sa mi páčilo a povzbudilo, aby som to o rok skúsil zrealizovať s mojimi zboristami. |
|
Návrat hore |
|
|