Zaslal: 02 07, 2013, 7:37 Predmet: duchaplné ako "cintorín"
naozaj niektoré argumenty sú tak "nádherné" že by naozaj bolo vhodne ich preriešiť na vyších miestach!!! Poznam Kostol kde nie je organista a "pan farár" to vrelo odmietol že "teraz za to nechcete nič ale potom budete chcieť peniaze a cirkev nie je inštitúcia ktorá rozhadzuje peniaze kade komu!" Čo si myslia niektore cirkevné vrchnosti že majú dekréty od najvyšieho rohodovať kto bude dychať a kto nie?!!!! Take veci ma dokážu naozaj rozhodiť. A pritom sa deju take veci až .....!!!!!!!!!!!! Je to veľmi smutné
Omsa s organom nie je dlha a nudna pokial je kantor kantorom. Piesne a responzoria pokial sa spievaju volne a spravne, tak omsa moze byt este rychlejsia ako ticha. Aspon u nas to tak funguje. Pravdou je ze pokial idem s rodinou niekde ako pasivny, v niekotrych kostoloch je to priam s organovym sprievodom zufale. Ale aj s knazmi. Pokial dopovie vetu, tak vacsina zabudne cim zacinala.
Oj ako som rád že som sem prestal písať :Dale myslim si,že potešenie nieje len na mojej strane však "kolegovia" dobre som sa zabavil Koľko organologov nám vyrastá v našich končínách je až neuveriteľné-ba alarmujuce pre celu Európu
Odkiaľ viete, že hra a spev daného organistu SA DÁ POČÚVAŤ?????? Chytili ste sa hneď témy, bez toho, aby ste vedeli, či Vy sám by ste radšej nezutekali z takej omše, či by ste sa radšej neprepadli sám do zeme od hanby, keby ste ho počúvali? Ja som také niečo zažila .... a nie raz, ľudia nevedeli, či sa majú smiať, alebo plakať ...
a : že kňazom vadí naťahovanie omší ako "gumy v gaťoch?""
No ja neviem, kde žijete, ale samozrejme, že im vadí, keď ORGANISTI naaaťaaaahuuuuujuuuu ..... kamarát to pekne vystihol, pri opise návštevy jedného kostola .... "spievali tak pomaly, že keby to bolo ešte o kúsok pomalšie, začnú spievať odzadu ... " vžite sa do role kňaza hĺadiaceho počas omše na dav ľudí, dodýchavajúcich po každom takte a pieseň nie a nie skončiť .... chudák samozrejme, že mu to VADÍ
A toto je trefné a super Konečne niekto sa na niečo odhodlal-super postreh LL
Postup správcu fary v Poprade je mimoriadne krásny! Zorganizujte veriaci petíciu za odvolanie kňaza z vedenia farnosti!!! V Raslaviciach urobili veriaci petíciu a výsledok: Košický arcibiskup ho odvolal. Alebo z inej farnosti: Anonymi domácich obyvateľov arcibiskupovi v Košiciach priniesli výsledok: odvolal rektora kostola veľmi rýchlo. Namiesto neho dal mladého, ktorý nemá schopnosť a ani ochotu komunikácie s predchádzajúcim kňazom. A to je mu starší oltárny spolubrat!!! Alebo ovocie formácie v seminári v Košiciach???
Za sv. omšu sa nemá platiť!!! Ak chcú príjem, potom majú o tom vydať príjmový doklad. Inak ide o nelegálny príjem...
Postup správcu fary v Poprade je mimoriadne krásny! Zorganizujte veriaci petíciu za odvolanie kňaza z vedenia farnosti!!! V Raslaviciach urobili veriaci petíciu a výsledok: Košický arcibiskup ho odvolal. Alebo z inej farnosti: Anonymi domácich obyvateľov arcibiskupovi v Košiciach priniesli výsledok: odvolal rektora kostola veľmi rýchlo. Namiesto neho dal mladého, ktorý nemá schopnosť a ani ochotu komunikácie s predchádzajúcim kňazom. A to je mu starší oltárny spolubrat!!! Alebo ovocie formácie v seminári v Košiciach???
Za sv. omšu sa nemá platiť!!! Ak chcú príjem, potom majú o tom vydať príjmový doklad. Inak ide o nelegálny príjem...
Priznám sa, že som nepostrehol, čo Vašim príspevkom sledujete, lebo mám dojem, že negujete jedno tvrdenie druhým. Čo sa príjmu za omšu týka, tak pozrite si Kódex kanonického práva. Kňaz má právo na omšové štipendium, ktorého výšku určuje miestny biskup, alebo zvyk. _________________ František Marcin
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina Choď na stránku Predchádzajúci1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre