Mňa skôr prekvapili vzdušnice alebo píšťalnice? s preglejky, to by som od nemeckej firmy nečakal, keďže oni dosť neuznávajú moderné materiály ako drevo trieska, preglejka, plast a pod. Čo sa týka intonácie, tak na to že to intonoval učeň tak aspoň z nahrávok to nie je až tak zlé asi ma chlapec talent _________________ Elektrikár čo fušuje organistom do remesla vo Fekišovciach (okr. Sobrance), a Zavadke (okr. Michalovce)
http://ubrez.fara.sk/
Nechcem riešiť to, či ten alebo onen materiál patrí do organa alebo nie. Treba sa však zamyslieť aj zo stolárskeho pohľadu. Kvalitná preglejka má v mnohých smeroch lepšie mechanické vlastnosti ako klasická doska. Dovolím si tvrdiť, že ak by povedzme pred 200 rokmi vedeli vyrobiť dobrú preglejku, je pravdepodobné, že by ju použili.
A ešte okrem iného sme sa dozvedeli, že organ v Redute intonoval učeň
kolega, prepáčte, ale ten učeň to naintonoval majstrovsky
(doplním, že to bolo myslené ako vtip )
Vas vtip nevysiel... Ak ste lepsi intoner, odporucam Vam otvorit dielnu, alebo ist intonovat do niektorej slovenskej firmy - bud k Muskovi alebo k Biesovi _________________ Peter Vymazal
www.organista.wbl.sk
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre