Prosim vas. kto mi moze pomoct?Mam otazku tykajucu sa vydani JKS, specialne posledne vydanie z roku 1996 - zmenili sa texty piesni a doplnili sa piesne - napr. Bliz k tebe Boze moj a i, aj v kancionali pre organistov, alebo len v malych spevnikoch? Ktore z vydani z rokov 1948, 1970, 1986 boli len fototlacovou reediciou? Nie som si ista o roku 1970, ci to bolo nove vydanie, alebo len reedicia.
dakujem pekne:) webi
My mame tu najnovsiu JKS nie je tam Bliz k tebe ,ale su tam znotovane vespery,vymenili Te deum lebo teraz je 525 a 526 islo aj na druhu stranu a spravili to 526 a az potom 525 s praktickych dovodou
vydani kancionalia aj piesen O jak sa sladko spieva, a K nebesiam dnes zalez piesen
diq[/quote]V JKS to sice nieje, ale na tieto piesne je velmi dobra knizka Marianska kytica. Myslim ze sa da kupit v SSV, Asi [/quote]
Miško, tú kyticku už hľadám pekne dlho, ale zatiaľ bez úspechu. Poraď!
Ja som MK kupil v SSV, ale cakal som na nu asi pol roka, kym im dosla.Niekde mi povedali, ze o takej knihe v zivote nepoculi, inde ze ju nemali uz skoro 2 roky a v SSV im dosla az pol roka potom co som sa na nu opytal.
Ja som MK kupil v SSV, ale cakal som na nu asi pol roka, kym im dosla.Niekde mi povedali, ze o takej knihe v zivote nepoculi, inde ze ju nemali uz skoro 2 roky a v SSV im dosla az pol roka potom co som sa na nu opytal.
skutočne kresťanské služby Božie mlyny melú pomaly, ale isto!!! _________________ Michael Augustín, organista v kostole sv. Juraja v Podolí
Asi pred 2-3 týždňami ju mali v SSV v Topoľčanoch, ak by ste chceli a ešte
ju budú mať, môžem ju kúpiť a poslať vám poštou. _________________ Anastazia Šunikova
V SSV v Topoľčanoch majú Mariánsku kyticu, kto má záujem, môžem
kúpiť a poslať. Stojí Sk 149,-. Cez "ss" alebo na - sunikova@post.sk -napíšte svoju adresu. _________________ Anastazia Šunikova
Ja som vo vydaní JKS z roku 1970 našiel aj takéto perly:
1. Nadpis pred piesňou č. 100: Na deň sv. mláďatiek (po novom neviniatok).
2. pieseň k 1. sv. prijímaniu:
1. Matička Kristova, Kráľovná neba.
Matička Kristova, Kráľovná neba,
spíname ručičky, spíname ručičky,
prosíme teba, prosíme teba.
Túto pieseň si neviem predstaviť na svätej omši, zaujímal by ma váš názor. Navyše, tretia sloha mi pripadá ako pohrebná.
3. V sekcii ku svätým za podsekciou k niektorej sv. žene alebo vdove, je ako posledná v tejto sekcii nečísl. pieseň V sedmobrežnom kruhu Ríma.
4. Po zakončení bohoslužieb je tam vedená pieseň (ako 521) Blíž k tebe, Bože môj, za ňou nasledujú K nebesám dnes zaleť pieseň a Ó jak sa sladko spieva (JKS 522 a 523).
Za úvahu však stojí, že ak je v novom vreckovom vydaní JKS pieseň, ktorá nie je v kancionáli, ako ju majú organisti hrať? _________________ nehrajúci na organe, záujemca o liturgickú a sakrálnu hudbu
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5Ďalší
Strana 1 z 5
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre